Vecka 51, 15 – 19 december

Kommande vecka är den sista ordinarie veckan i riksdagen före juluppehållet.

Imorgon måndag inleder jag dagen med att träffa några poliser som jobbar “på gatan” mot narkotika. En löpande kontakt med dem är en av flera aktiviteter jag kör i mitt arbete mot buset i Göteborg. Därefter ska jag besök en skola och senare blir det ett möte på Volvo – denna gång med både AB Volvo och Volvo Cars närvarande.

På tisdag har jag möte med utbildningsutskottet, jag blir intervjuad av en skolelev från Stockholm om arbetet i riksdagen och vi har riksdagsgrupp. Och julfest med riksdagsgruppen.

Onsdagen inleds med omröstning, varefter det är dags för oss i utbildningsutskottet att debattera budgetförslagen för 2009 för all utbildning från förskola till forskning. Min kollega Meta Pålsson tar debatten om “ungdomsutbildning” och jag tar debatten om högre utbildning och forskning. Räknar därför med en lugn julfest på tisdag kväll för min del.

På torsdag har vi votering i riksdagen. Klockan 12 är det också en särskild debatt om fordonsindustrin – min kollega Hans Rothenberg är den som tar debatten för (m). Efter bilpaketet förra veckan står vi i alliansen starka i den rätt dystra situation som nu är.

Fredag är, om allt går som det skall, sista dagen för juluppehållet. Formellt kommer statbudgeten för 2009 klubbas och talmannen tackar för hösten som varit. Lite som i skolan faktiskt….

Lämna ett svar