Högskoleverket: Framstående utbildningsmiljö vid Chalmers uppmärksammas!


Civilingenjörsprogrammet i maskinteknik vid Chalmers tekniska högskola och Designhögskolan vid Umeå universitet har tilldelats Utmärkelsen framstående utbildningsmiljö 2008.

Högskoleverket motiverar utmärkelsen på följande sätt:
Civilingenjörsprogrammet i maskinteknik får beröm dels för att det finns en stark koppling mellan utbildningen och aktuell forskning, dels för den starka anknytningen till industrin. Utbildningen har också spelat en mycket viktig roll i utvecklingen av pedagogiska metoder — metoder som blivit så framgångsrika att de anammats både i Sverige och utomlands. Utbildningens kvalitetssäkringssystem är väl utvecklat och studenternas engagemang i systemet är stort. Programmet har ett mycket gott rykte bland arbetsgivare som säger att studenterna från utbildningen står ut från mängden.

Som chalmerist och civilingenjör i maskinteknik känner jag mig väldigt stolt!

Lämna ett svar