Vecka 43, 20 – 24 oktober

Kommande vecka inleds med en heldag i Göteborg. Jag har ordnat en dag för mina allianskollegor i riksdagens utbildningsutskott. Vi ska i två grupper bland annat besöka Angeredsgymnasiet, Römosseskolan, Hvitfeldtska, Chalmers och Motorbranschens Tekniska Gymnasium. Imorgon kväll blir det ett möte där vi träffar allianskollegor från Göteborg och kranskommunerna som arbetar med skolfrågor lokalt.

Det blir en tisdag med möte i utbildningsutskottet och med riksdagsgruppen samt en träff med fackförbundet SACO. Har också en lunch med franska ambassaden då vi ska prata om undervisniungen i franska vid svenska skolor och hur man kan förmå fler att läsa språk.

På onsdag är det en massa möten och åtaganden. Gentekniknämnden har också en konferens om fetma i riksdagshuset som jag hoppas kunna delta i.

På torsdag presenteras regeringens forsknings- och innovationspolitiska propositionen. Förslagen sätter ramrna för svensk forskning under de kommande 4 åren. Det blir bland mycket annat 1,5 mdr mer till universitet och högskolor, samt 1,8 mdr till särskilda satsningar inom medicin, teknik och klimat.

Veckan avslutas i Göteborg då jag bland annat ska besöka Angereds vårdcentral.

Lämna ett svar