Besök på Chalmers & Sahlgrenska

Idag har vi i moderaternas utvecklingsgrupp för företagande och innovationsfrågor gjort en heldag i Göteborg.

På bilden syns min göteborgskollega Hans Rothenberg i den röda slipsen och Anders Olsson till höger som är politisk sekreterare åt min kollega från Blekinge Annicka Engblom.
V i inledde dagen med ett besök på Chalmers där vi träffade innovationsforskaren Sören Sjölander. Vi samtalade om Chalmers innovationsystem i allmänhet och i synnerhet skolans Entreprenörsskola. Efter en lunch på Chalmerska Ingenjörsföreningen fortsatte vi till Sahlgrenska. Där fick vi höra mer om deras science park, initiativ inom bioteknik, och också om GIBBS som är Sahlgrenskas motsvarighet till Chalmers entreprenörsskola.
Mer om besöket och intryck därifrån finns på Annicka Engbloms blogg.

Lämna ett svar