Vecka 41, 6 – 10 oktober

Den kommande är en plenifri vecka i riksdagen. Det innebär att det inte är några möten, omröstningar eller debatter. På tisdag löper dock tiden ut för den allmänna motionsperioden – alltså vår möjlighet att lägga egna förslag i riksdagen. För mig kommer det att totalt bli ett drygt 10-tal förslag om alltifrån arbetskraftsinvandring och naturreservat till brottsbekämpning i Göteborg och gräddfil för miljöförbättrande åtgärder. Motionerna läggs snart ut på riksdagens webbplats.

Imorgon måndag åker jag till Finland för att besöka det kärnkraftverk som nu byggs i Olkiluoto. Du kan läsa mer om de befintliga kraftverken och nybygget på webben. På tisdag bär det sedan av till Helsingfors för besök på den finska riksdagen och möten med representanter för den svenska skogs- och energiindustrierna. Det ska bli spännande att lära mer om Finland och se vad som förenar och skiljer i våra länders debatter vad gäller miljö, energi och kärnkraft.

Under senare delen av veckan blir det några dagars avkoppling.

Avslutningsvis ett tack till praktikanten Axel som var med mig under den gångna veckan. Jag hoppas att du känner att det var roligt, väl investerad tid och att du lärt dig nya saker.

Lämna ett svar