Igår utsågs årets nybyggare och årets pionjär

I flera delar av Sverige arbetar organisationerna ALMI och IFS, som båda jobbar med att främja förtagande, med att en gång varje år utse “årets nybyggare” och “årets pionjär”. Igår var det en ceremoni hos landshövdingen där två företagare fick dessa båda utmärkelser för området västra Sverige. Syftet är att lyfta fram duktiga företagare bland personer som verkat i Sverige under en kortare tid.

Skälet till att jag var med på ceremonin är att jag blivit ombedd att vara fadder till årets nybyggare. Lite oklart vad som förväntas – hoppas kunna bidra med en inblick i det politiska arbetet och systemet, men framförallt att lära mig mer om företagandets villkor.

Till årets nybyggare utsågs Paolo Labardi. Paolo driver företaget Kryddhuset tillsammans med sin fru Camilla. De har tillsammans byggt ett framgångsrikt företag med ett 10-tal i den lilla orten Ljung. Kolla gärna deras snygga webbplats.

Till årets pionjär utsågs Ali Hajimirsadeghi. Ali driver Hagakliniken som är en privat vårdklinik i Göteborg som är specialiserade på bland annat kardiologi och invärtes medicin. Även dem har en informativ webbplats.

Närmast för mig ligger att ta emot Paolo och Camilla Labardi när det kommer till Stockholm om några veckor för “riksfinal” med mottagning hos talmannen och kungen. Ska också besöka Ali Hajimirsadeghi på hans klinik.

Lämna ett svar