Stressig onsdag!

Idag har det varit en dag i riksdagen med idel möten. Imorse träffades, som vanligt, vi moderater som arbetar i riksdagen med utbildningsfrågor. Vi diskuterade bland annat aktuella frågor – ett konkret exempel är den nya modell för resurstilldelning som ska komma i den kommande forskningspropositionen samt vårt förslag om inrättande av ett vetenskapligt råd underställt statsministern.

Precis efter lunch träffade jag och kollegan Tomas Tobé två intressanta entreprenörer som arbetar med teknik som kan göra en förbränningsmotor mycket bättre. Förbrukning kan på en befintlig bil-, lastbils- eller fartygsmotor sänkas i ett bräde med 5-15% med en enkel åtgärd. Och utsläppen av CO2 sjunker ju då lika mycket. Och dessutom försvinner en mycket stor del av partiklarna som ju annars är ett problem i en dieselmotor. Glädjande. Spännande.

Vi har också haft möte med utbildningsdepartementet. Idag var utbildningsminister Jan Björklund med. På agendan stod diskussion kring ett antal frågor som ska komma snart – såsom ny gymnasieskola.

Om en stund blir det dock ett litet avbrott från möten och arbete vid datorn – dags för veckans innebandy!

Lämna ett svar