Vecka 39, 22 – 26 september

Några ord om kommande vecka som på ett sätt redan inleds imorgon söndag då jag åker till Paris. I Paris ska jag vara med på en konferens om forskning med representanter från många europeiska länder. Söndag kväll är det bland annat ett välkomstarrangemang och på måndag blir det bland annat diskussioner om utformning och värdering av forskningsstrategier. Resan gör att jag missar finansministerns presentation av budgeten i riksdagen – han har dock mitt fulla stöd med eller utan min närvaro i plenisalen under budgetdebatten!

På tisdag ska jag besöka Centrum för rättvisa. De är en grupp jurister som tar på sig principiella fall där grundläggande rättigheter kränkts. De har bland mycket annat drivit diskrimineringsfall mot Uppsala Universitet och släppte i förra veckan en rapport om ytterligare felbehandling. Besök blir det för att höra mer om detta och hur lärosäten kan och får agera enligt dem.

På onsdag blir det en del möten i riksdagen med parti- och allianskollegor.

På torsdag ska jag träffa ett par personer asom arbetar med alternativa drivmedel till bilar. Och lyssan till statsministerns frågestund i riksdagens plenisal.

På fredag blir det besök i Göteborg. Ska besök en vårdcentral för att lyssna och lära mer. Ska bli intressant.

Lämna ett svar