Krogbesök i Göteborg i fredags!

I fredags körde jag och kollegan Jan R Andersson en heldag i Göteborg. Vi hann med att träffa personer som arbetar med krogar, tillståndsgivning, alkohol- samt drogfrågor. Att sitta ned en stund med var och en var väldigt bra. Efter en stund ser man ett mönster – vad de anser om varandra, men också problem som återkommer.

Vi hann med att resonera om en hel del frågor: Hur tillståndsgivning för alkoholservering går till, hur tillstånden följs upp, och vad som krävs för att tillståndet ska ryka. Hur man alltmer arbetar med andra myndigheter än kommunen, såsom skatt, kronofogde och polis, samfällt. Hur arbetet mot narkotika går till. Och mycket annat….

….från besöken finns flera uppslag som Jan och jag ska agera utifrån i form av samtal med kollegor i regeringen, i motioner mm. Det handlar bland annat om några idéer som skulle kunna underlätta för polisens viktiga arbete att stoppa alla gangsters i Göteborg!

Lämna ett svar