Vecka 37, 15 – 19 september

På tisdag är det dags för riksdagens högtidliga öppnande. Normalt har vi möte med riksdagsgruppen på tisdag eftermiddag, men denna vecka ligger mötet istället imorgon måndag. Efter gruppmötet blir det ett mingel för ledamöter och de respektive som är på plats i Stockholm inför öppnandet.

På tisdag alltså öppnande. Dagen inleds i Storkyrkan i Gamla Stan. Därefter sker det egentliga öppnande på plats i riksdagshuset med verklig pompa pch ståt. Folk är uppklädda, det är paradorkestrar och barnkörer, kungen håller tal och statsministern avger regeringsförklaringen (alltså vad regeringen ämnar göra under det kommande året), följt av ett mingel. På kvällen är det konsert i konserthuset i Stockholm. I år har jag med mig mina föräldrar på öppnandet – vet att de ser fram emot detta jättemycket.

På onsdag rullar vi igång med riksdagsarbetet då vi som arbetar inom (m) med utbildningsfrågor träffas följt av dito med allianskollegorna och sedan ett möte till, denna gång med kollegorna på utbildningsdepartementet.

På torsdag blir det bland annat ett möte med oss inom (m) som jobbar fram nya idéer och förslag vad gäller arbete och företagande.

På fredag ska jag bland annat träffa ordföranden för Chalmers Studentkår.

Lämna ett svar