Nya gamla Ullevi – namnfrågan snart löst?

I Göteborg byggs en ny arena på platsen där Gamla Ullevi tidigare stod. Arenan blir säkert riktigt bra och kommer säkert ge alliansklubbarna bra spelmöjligheter.

Den stora frågan har länge varit namnet. Den tidigare arenan hette Gamla Ullevi och sedan har vi ju sedan 50-talet Nya Ullevi. Och får vi en ny arena som är nyare än nya Ullevi är det väl knasigt att kalla den Gamla Ullevi, eller?

Igår blev det klart att Sture Allén, känd språkforskare, får kommunens uppdrag att ta fram ett nytt arenanamn. Mer om detta i bl.a. GP och Sveriges Radio. Noterade med nöje att Jan Hallberg (m) påpekade att Allén kanske vill döpa den efter sig själv – “Stureplan”!

På GP:s webbplats kan man i kommentarer fånga upp spännande namnförslag. Vad sägs om “Glenn Lane”, “Glenn Park”, “Ullevid”, “Götaplasten” (appropå konstgräs), “Gunnar Gren Stadium”, “Lilla Råsunda”, “Gothia Arena”, “Kållada” (efter Kålle & Ada), “Allénan”, “Kalaplan”,…..tja listan kan göras väldigt lång. Göteborgshumorn frodas!!

Lämna ett svar