Riksdagsdebatt om Västsverige

Idag är det debatt i riksdagen om Västsverige. I våras ville Västsvenska Industri- och Handelskammaren (VIK) bjuda statsministern på lunch. Statsministerns kunde inte och hänvisade till de andra statsråden såsom näringsministern. VIK tjurade till och tyckte regeringen prioriterade fel. Detta föranledde den västsvenska socialdemokraten Patrik Björck att ställa frågor, en interpellation, om dessa uteblivna möten och vad regeringen vill göra för västsvenskt näringsliv.

I debatten var det näringsministern som svarade och hon gav bra svar. Som västsvensk kände jag mig kallad att delta i debatten och fick tillfälle till två inlägg. Jag pekade där på att bland andra finansministern och näringsministern återkommande träffat och träffar ledande näringslivsföreträdare samt att regeringen levererat en hel del – ändrat sjuklöneansvar, förenklade momsregler för företag, slopad förmögenhetsskatt, forskningssatsningar, pengar till infrastruktur, och nu senast pengar till forskning om fordons klimatpåverkan och säkerhet.
Om någon dag kommer mina och de andra anföranden ut på riksdagen webbplats.
Handelskammaren har också lagt ut information på sin webbplats om debatten.

Lämna ett svar