Almedalen #2 – fullt schema under onsdagen

Igår var en dag med späckat schema, där jag bland annat var med två debatter.

Den första handlade om kvalitet i högre utbildning, och mer specifikt om man kan och ska ranka utbildningsprogram och högskolor. Det blev en riktigt bra diskussion där experter såsom högskolekanslern problematiserade varefter vi som politiska företrädare fick ge vår syn och debattera. Linjen var sådan att (v) var emot rankning och (s) i stort sett, medan (c) och vi i (m) är för, om än att vi menar att man måste tänka på vad man mäter. Arrangör var SACO:s studenråd.

Dagens andra debatt var arrangerad av myndigheten Vinnova och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen. Temat var mindre företag och deras möjligheter att finna kapital, växa och bedriva forskning. En handfull företagare berättade sina historier och vi som politiker fick sedan ge vår syn. En del olika saker kom upp. Jag tryckte på att slopad förmögenhestskatt på sikt kan göra det lättare att få riskkapital och att vi som politiker hela tiden måste göra vad vi kan för att ta bort krångligheter.

Lämna ett svar