Hushållstjänster – rätt poppi(s)

Förra året beslutade vi i riksdagen att införa ett skatteavdrag för hushållstjänster såsom städning. I år är det runt 50 000 personer som så här långt använder det och det blir fler och fler. För egen del ska sägas att vi har haft hjälp med städning och fönsterputsning. Saker vi klarar galant själva, men som är skönt att få gjort och slippa behöva tänka på då både jag och min fru arbetar många timmar.

Idag skriver Poltikerbloggen och SvD om socialdemokrater som röstat emot förslaget i riksdagen och nu använder avdraget.

Jag tänker inte försöka vara moralens väktare och i linje med det vasst skriva om hyckleri etc. Jag tror, ärligt, att Ylva Johansson m.fl. är personer som likt mig själv försöker göra ett gott politiskt arbete och försöker följa lagar och regler och leva som de lär. Och tja, i detta fall säger de en sak och gör en annan. Men, mest av allt tycker jag bara att det visar hur bra det faktiskt kan vara med dessa tjänster. Nya, bra jobb. Avlastning och hjälp för oss som kunder. Ylva Johansson sa det själv i en artikel – för att få ihop ett liv med arbete och många barn tar de in städhjälp. Ja, det är ju precis det vi hela tiden sagt som skäl för att införa skatteavdraget och göra det möjligt att ha hjälp för andra än rikt folk.

Lämna ett svar