Vecka 26

Denna vecka är första veckan med sommaruppehåll i riksdagen. Om inget oföutsett inträffar inleder riksdagen sitt arbete igen i början av augusti med veckovisa debatter och i september med det högtidliga öppnandet. För min del blir det arbete denna och nästa vecka följt av den så kallade almedalsveckan på Gotland.

Denna vecka blir det således inte möten, omröstningar och allt annat vi brukar ha. Istället blir det i huvudsak tre större saker.

Idag måndag ska jag till utbildningsdepartementet för ett möte om forskning. I höst lämnar regeringen över en proposition till riksdagen som sätter ramarna för svensk forskning under de kommande fyra åren. Utöver pengar som “alla” pratar om finns en hel del principiellt viktiga frågor om hur man fördelar pengar, drivkrafter för kommersialisering etc. som är viktiga. En del av detta ska vi prata om idag. Tar med mig riksdagskollegan Per Bill på mötet – Per har jobbat med forskning i riksdagen och har en forskarbakgrund från Uppsala, kan således frågorna.

Nästa stora sak denna vecka är att läsa/skumma igenom en rad rapporter om främst högre utbildning, forskning mm. som jag inte hunnit och som nu ligger på hög.

Den tredje stora saken är en tänkt workshop med fordonsindustrin i slutet av veckan. Jag har under en längre tid engagerat mig för fordonsindustrin. Publika avtryck av det arbetet finns bland annat i tidningen GP.

Lämna ett svar