Vecka 24, 9 – 13 maj

Kommande vecka inleder jag i Göteborg. Imorgon lanserar moderaterna en stor satsning på besök i skattefinansierade välfärdsverksamheter såsom äldreboenden, förskolor och gruppboenden. I lördagens nummer av Göteborgs-Posten intervjuas statsministern om besöken. Tanken är att vi ska lyssna och lära vid besöken och med det som grund fortsätta utveckla moderaterna. Imorgon måndag är vi totalt 8 moderater som gör besök. Reinfeldt kör ett besök i Borås. Jag gör ett på förskolan Skånegatan i Göteborg. Mer om detta på bloggen senare.

Måndagen avslutas sedan med omröstningar i riksdagen klockan 16. Denna gång bland annat ärenden som handlar om krisberedskap och naturresurser.

På tisdag blir det möte med riksdagsgruppen. Ska också träffa två personer som arbetar med miljöfrågor inom flyget. Ska blir riktigt intressant. På kvällen är det samkväm med riksdagens utbildningsutskott i ett av riksdagens hus vid slussen i Stockholm där enligt rykten en av Stieg Trenters böcker utspelar sig.

På onsdag är det den sista partiledaredebatten före sommaruppehållet. Ska bli intressant att lyssna till debatten – de brukar vara en bra värdemätare på vilka frågor de olika partierna vill prioritera. På eftermiddagen har vi sammanträde i Gentekniknämnden. På onsdag kväll är det dags för den årliga fotbollsmatchen mellan majoritet och opposition i rikspolitiken. Förra året förlorade vi, men hoppas denna gång på revansch. Min roll är mittfältare. Och vi har omröstningar.

På torsdag har vi sammanräde med utbildningsutskottet. Det är frågestund i riksdagen. Och vi röstar, nu om arbetsmarknad och yttranden från riksdagens konstitutionsutskott.

På fredag blir det en dag med färre möten, men desto mera att läsa.

Lämna ett svar