Vecka 23, 2 – 6 maj

Denna vecka inleddes med besök i Göteborg igår. Först ut var ett besök på 2:a AP-fonden. I Sverigehar vi 4 fyra AP-fonden, eller allmänna pensionsfonder, som är “buffert” i pensionssystemet. En av de fyra, 2:a, har kontor och verksamhet i Göteborg. Uppdraget är självklart nationellt, men det var väldigt intressant att få höra mer om hur det går för dem, vad placeringen av fonden i Göteborg betytt för staden, rekryteringsläge etc.

Från “valparna” bar det sedan av till Hjällbo där jag och min riksdagskollega Cecilia Magnusson besökte Hjällboskolan och Bergsgårdsskolan. Detta är ett i raden av besök vi två gör tillsammans. Igår hade vi också med de lokala partikollegorna Emelie, Roger och Börje. På skolorna träffade vi rektorer, lärare och annan personal. Vårt syfte är att lära mer och också få tillfälle att få återkoppling på hur vår skol- och kulturpolitik fungerar.

Idag tisdag har vi möte med riksdagsgruppen. Bland annat.

Imorgon onsdag träffad vi moderat som arbetar med utbildningsfrågor och vi träffar också kollegorna i alliansen och kollegorna på utbildningsdepartementet. En massa möten. Som en onsdag brukar vara. På onsdag debatterar riksdagen de nya förslagen till sjukskrivning och rehabilitering. Förslagen har svartmålats av bland andra LO. De är tuffa förslag. Men, det är också förslag som syftar till och kommer att ge sjukskrivna personer bättre möjligheter att komma tillbaka till arbetslivet. Det kommer sannolikt att bli en jättelång riksdagsdebatt.

På torsdag blir det en spring i riksdagshuset. Möten, omröstningar klockan 12 och 16, frågestund….ska försöka hinna med att lägga en del tid på mitt arbete med fordonsindustrin också. Sedan hemfärd med tåg mot Göteborg.

Lämna ett svar