Vecka 22, 26 – 30 maj

Några ord om kommande vecka. Denna vecka är plenifria, alltså inga möten på plats i riksdagshuset i Sthlm.

Jag inleder veckan med besök på en mängd ställen i Gbg tillsammans med min politiska sekreterare Sara. Imorgon måndag blir det bland annat träff med en matteforskare på Göteborgs Universitet som forskat kring matematikinlärning hos barn i skolans första år. Jäkligt spännande. På tisdag blir det flera besök på Chalmers, bland annat med den nya kårordföranden som jag ännu inte hunnit träffa.

Resten av veckan kommer jag att ägna åt att summera upp förra veckans resa till Frankrike, till arbete med forskningsfrågorna som jag ju rattar i riksdagen, samt till att skriva artiklar.

En del tid denna vecka kommer jag också att ägna åt fordonsindustrin. Min partikollega, europaparlamentarikern Christofer Fjellner och jag jobbar tillsammans när det gäller de kommande utsläppskrav på bilar som nu diskuteras i EU. Kanske har du hört om kraven på maximalt 120 g CO2 / km år 2012? Detta är en ödesfråga för svensk bilindustri. Sverige har till skillnad från andra europeiska länder växlat in på ett etanolspår. De föreslagna utsläppsreglerna tar inte hänsyn till vår stora park av etanolbilar och Volvo och Saab kommer inte att få erkännande för detta. Ödesfråga som sagt. Mer kommer!

Lämna ett svar