Vecka 18, 28 – 29/4

Vi i moderaternas miljöarbetsgrupp är i Göteborg idag och i Trollhättan imorgon. Fokus ligger på fordon och klimat.

Idag börjar vi dagen om en stund hos AB Volvo där vi ska tala om förnyelsebara bränslen, hybrider och CO2-neutrala fabriker. Nästa anhalt är Volvo Cars där vi kommer att prata om deras miljöstrategi, bränslen och forskning. Ska passa på att höra hur stämningen är hos dem efter förra veckans besked om förlust och kommande uppsägningar. Tredje besöket idag blir på Chalmers. Vi träffar rektor Karin Markides med kollegor som ska berätta mer om deras forskning och utbilning inom området. Chalmers är duktiga. Ikväll blir det ett öppet möte om miljöpolitik på moderaternas lokal på Avenyn 1.

Imorgon åker vi gemensamt till Trollhättan – samma sträcka jag pendlade i flera år innan jag blev invald i riksdagen. Första anhalt är Volvo Aero – för mig blir det lite som att komma hem, då jag ju fortfarande är anställd men tjänstledig från Aero. Vi kommer att få höra mer om Volvo Aeros roll i nya flygmotorprogram och vad det kan betyda i minskad bränsleförbrukning och utsläpp. Ska bli riktigt roligt att få komma dit. Efter lunch åker vi vidare till SAAB Automobile där det återigen blir diskussioner om bränslen, tekniska möjligheter och forskning.

Ser fram emot dessa två spännande dagar.

Lämna ett svar