Seminarium i riksdagen: “Sverige som IT-nation”

Idag anordnade min kollega Tomas Tobé och jag ett seminarium om IT-politik i riksdagen. Runt 50 personer deltog, vilket är riktigt mycket för att vara ett riksdagsseminarium. Se också inlägg på Tomas blogg.

Tomas och jag har under det sista året ägnat en hel del tid åt IT-frågor. I korthet kan man säga att vi saknar en samhällsdebatt om IT och dess möjligheter för kreativa jobb, som motor i utveckling av skattefinansierad välfärd som skola och omsorg mm. I riksdagen diskuteras en del IT, men det handlar då mest om bredband. IT-infrastruktur är viktigt men diskussionen behöver lyftas en nivå.

Dagens seminarium är ett initiativ från Tomas och min sida att dra vårt strå till stacken.

Till seminariet hade vi bjudit in entreprenören Johan Stäel von Holstein och statssekreteraren Leif Zetterberg (c). Moderator var debattören och författaren Erik Zsiga. Johan har erfarenheter och massvis med åsikter. Han pratade en hel del om hur vi kan få fler entreprenörer och exemplifierade bland annat med acceptans för misslyckanden/konkurser och tillgång till kapital. Leif berättade om regeringens arbete med IT däribland IT-infrastruktur och e-governance.

De kommande stegen i Tomas och mitt arbete är inte helt klart. Klart är däremot att vi kommer att agera som riksdagsledamöter dels när det gäller IT-infrastruktur och dels när det gäller arbetskraftsinvandring – som ju är ett viktigt steg för att få duktigt folk till Sverige.

Lämna ett svar