Ekonomisk vårproposition 2008

Idag presenterar regeringen den ekonomiska vårpropositionen för 2008. På bilden ser vi finansministern tala om propsitionen i riksdagens kammare. Han pratade om att fler jobbar, att svensk ekonom står stark, att det är ekonomisk oro i världen, att regeringen vill göra det mer lönsamt att arbeta och starta och driva företag, samt att man vill storsatsa på skola, psykiatri, infrastruktur och forskning. Pengar och detaljerade förslag kommer i budgeten för 2009 som presenteras i september.

Östros (s) gnällde i debatten, vänstern hade satt på sig guldbyxorna och ville spendera hur mycket skattepengar som helst, och (mp) vara emot i största allmänhet. Jag har respekt för att vi har olika åsikter och olika recept. Noterbart är dock att vi har ett gemensamt regeringsalternativ, nämligen alliansen. (s), (v) och (mp) spretar och kan inte presentera något gemensamt alternativ, knappast trovärdigt!

Lämna ett svar