Vecka 16, 14 – 18 april

Nästa vecka inleds med arbete i Göteborg. Ska bland annat träffa Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) tillsammans med min kollega Cecilia Magnusson. GFS är en samlingsorganisation för studentkårer i Göteborg. Gissar att vi kommer att prata om den kommande avvecklingen av kårobligatoriet bland annat!

På tisdag presenterar regeringen vårpropositionen. Denna har normalt använts för att spendera nya pengar. Men nytt för i år är att alliansens presenterar en tunnare proposition som mer handlar om hur det går svensk ekonomi och att viktiga satsningar på forskning, skola, infrastruktur och annat får tas i höstbudgeten i september, alltså budgeten för 2009. Klokt. Det är ekonomisk oro inte minst i USA, och då är det viktigt att vi i Sverige som ju är ett litet och exportberoende land håller i slantarna. På tisdag blir det också en lunchträff med den fackliga organisationen för universitetslärare som heter SULF.

På onsdag anordnar min kollega Tomas Tobé och jag ett IT-seminarium i riksdagen. Talare är entreprenören Johan Stäel von Holstein och statssekreteraren Leif Zetterberg. Vi vill med seminariet resonera om hur Sverige ska kunna befästa och utveckla en roll som ledande IT-land i världen. Ska bli riktigt spännande. Det verkar bli rejält med folk som kommer också. Kul. På onsdag ska jag också hinna med att diskutera energipolitik på Berns och följa (m)-kollegan Maragreta debatt om grundskola i riksdagens kammare. Hektiskt, men på onsdag har jag hjälp av praktikanten Gustaf från Göteborg.

På torsdag har vi möte i moderaternas arbetsgrupp som utvecklar den nya miljöpolitiken. Ska dessutom ta emot och visa runt en gymnasieklass från Lerum i riksdagshuset. På torsdag kommer vi att bl.a. fatta beslut om att avveckla några statliga myncigheter på skolområdet – det kommer med detta att bli bättre och effektivare!

På fredag eftermiddag deltar jag i ett samtal från scenen i Nordstan. Samtalet handlar om förnyelsebara bränslen och är en programpunkt bland många på Vetenskapsfestivalen.

Lämna ett svar