Vecka 15, 7 – 12 april

Nästa vecka inleds med en heldag i Umeå. Sedan några månader tillbaka är jag med i Gentekniknämnden som yttrar sig om ansökningar om bl.a. provodlingar av majs. Vanligen är mötena i riksdagshuset, men imorgon kör vi mötet i Umeå och passar på att besök Umeå Plant Science Center som drivs drivs av Umeå Universitet tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

På tisdag justerar, fastställer, utbildningsutskottet förslagen till ny myndighetsorganisation på skolområdet. Låter trist, men är riktigt bra. Idag har vi många myndigheter helt i onödan. Alliansen har därför fått utrett, berett, och lämnat förslag och vi beslutar snart om nya och färre myndigheter. Effektivare! På kvällen ska utbildningsutskottet till Svenskt Näringsliv.

På onsdag blir det en sedvanlig dag med en massa möten. Och omröstningar i riksdagen – denna vecka bl.a. om alkohol, kulturarv och mediefrågor.

På torsdag har vi möte med utbildningsutskottet. Bl.a. ska vi få höra mer om den fysikforskningsanläggning, kallad European Spallation Source (ESS), som alliansen hoppas kunna få till Lund. ESS är en jättegrej i fysikkretsar och kan väl liknas vid ett mindre CERN, mer info finns på länken om ESS.

På fredag får vi moderater som jobabr med skola och utbildning besök av våra norska kollegor. Roligt och trevligt att ses och lära av varandra.

På lördag är det årsmöte för moderaterna i Göteborg. Det blir debatter och diskussioner och en massa möten med partikollegor. Miljö blir en stor grej på årsmötet.

Lämna ett svar