Dags för Maud Olofsson att lämna besked om fordonsforskningen

I Sverige har vi en stor fordonsindustri. Viktig för export- och skatteintäkter, viktig för arbetstillfällena, men också viktig för att lösa våra klimatutmaningar. Staten har sedan Per Unckels tid som utbildningsminister i början av 90-talet gjort gemensamma forskningssatsningar tillsammans med industrin.

De forskningssatsningar som nu rullar bland annat för att få klimatsmartare fordon löper ut vid årsskiftet. Jag tycker att en fortsättning är befogad. Därför har jag i riksdagen agerat. Redan våren 2007 ställde jag en första fråga om fortsättningen till Maud Olofsson. Jag följde upp med en fråga i december 2007. Mer om dessa frågor och svaren på dem finns i tidigare inlägg på bloggen.

Tiden går och Maud Olofsson har ännu inte lämnat några besked. Tråkigt. Därför ställde jag i veckan en ny fråga till henne. Jag frågar när hon kommer att återkomma om inriktning och finansiering på kommande fordondsforskning.

Att fordonsforskning sker också i framtiden samt att besked ges om fortsättningen är av avgörande vikt för alla personer som idag forskar, men framförallt för framtidsförutsättningarna för våra stora tillverkare i västra Sverige; AB Volvo, Volvo Cars och SAAB. Min senaste fråga uppmärksammadess i dagens GP.

Lämna ett svar