Vecka 13, 25-28 mars

Har precis kommit till riksdagen efter några dagars ledighet i Sälen. Det var mycket snö och fin skidåkning – för vår del har slalomskidorna lagts undan till förmån för turskidorna. Det var fantastiskt att få komma ut på fjällvidderna.

Idag tisdag blir det en hel del internt arbete. Bland annat ska jag arbeta en del med forskningsfrågor. I e.m. kommer ett TV-team för att intervjua mig om tävlingen Shell Eco Marathon. Jag har tidigare skrivit om tävlingen på bloggen. Senare i eftermiddag har vi gruppmöte som vanligt. Ikväll ska riksdagens utbildningsutskott besöka den statliga forskningsfinansiären Vetenskapsrådet.

Imorgon onsdag är det också en del internt arbete. Möte på Rosenbad och i riksdagen med allianskollegorna i utbildningsutskottet. På onsdag röstar vi också bl.a. om asyl och migrationspolitik och om vissa handelspolitiska frågor.

På torsdag inleds dagen med möte i utbildningsutskottet. Vi ska då justera ett betänkande om etikprövning som jag handhar för moderaterna. Justering betyder att vi säger vad vi slutligen tycker och detta slutliga är sedan det vi debatterar och beslutar om i riksdagen. Etikprövning betyder i detta fall att lagen om etikprövning skärps för att värna integriteten. Det gäller att finna en balans mellan å ena sidan din och min integritet och å andra sidan forskningen möjligheter att inom medicin, psykologi eller annat använda personer eller information om personer för att finna nya upptäkter. På torsdag är det också debatt och beslut om gymnasie- och vuxenutbildningsfrågor. Efter voteringen åker jag till Göteborg.

På torsdag kväll och fredag förmiddag är jag med på Volvo Group Tech Show 2008. Volvo kommer att berätta och visa vad de har för lösningar för minskad bränsleförbrukning och minskade utsläpp av koldioxid. Vidare ska de visa lösningar på transporteffektivitet och transportsäkerhet.

Till allt detta blir det säkert en hel del annat som kommer upp under veckan!

Lämna ett svar