Fullt upp i riksdagen

Igår tisdag ägande jag bland annat åt ett seminarium om den “Forsknings- och innovationsframsyn” som IVA anordnade. Framsyn innebär att de bett duktiga personer inom akadami, näringsliv och samhället i stort att ta fram idéer hur svensk forskning kan stärkas. Bland deras förslag finns mer pengar till forskning och friare universitet och högskolor. Deras syn ligger väl i linje med moderaterna och alliansens syn.

Idag onsdag har vi som arbetar med utbildningsfrågor träffats. Vi har pratat om den kommande skollagen, ärenden som vi ska besluta om på utskottsmöte imorgon, men vi har också träffat forskaren Martin Ingvar. Martin Ingvar är professor i neurofysiologi, alltså jätteduktig på hjärnas funktionssätt. Han har också intresserat sig för utbildning och lärande, och har gjort mycket också i skärning mot andra discipliner såsom psykologi och pedagogik. Martin Ingvar hade häromdagen en jätteintressant debattartikel på DN Debatt där han skarpt pekar på problem i den svenska skolan och vari en del av lösningarna ligger. Klart läsvärd! Vi pratade med Martin Ingvar om inlärning, hjärnan, betydelsen för grundläggande kunskaper i svenska och matte, och en hel del annat.

Idag hann jag också med ett möte med Gentekniknämnden, omröstning i riksdagen och ett årsmöte för Sällskapet riksdagsledamöter och forskare.

Imorgon torsdag inleds dagen med ett frukostmöte om flygets klimatpåverkan, möte med utbildningsutskottet, möte med mina moderata utbildningskollegor och omröstning i riksdagen.

Lämna ett svar