Innovatum

Idag gör jag en heldag i Trollhättan tillsammans med ett gäng partikollegor. Vi inleder dagen med ett besök på teknikparken Innovatum där vi träffade Lars Pejryd som jag jobbat med på Volvo Aero. Min namne rattar det produktionstekniska centrum som nu byggts upp i Trollhättan på Innovatums område. Innovatum har också en inkubator för att hjälpa fram nya företag. På området ligger för övrigt Film i Väst där många kända filmer såsom Dogville spelats in.

Anledningen till besöket är att vi ville lära mer om Innovatum och dess betydelse för regionen. Vi ville särskilt höra mer produktionstekniken som är viktig för företag i närområdet som Volvo Aero och SAAB men som också har betydelse för hela vårt land. Jag är imponerad av det produktionstekniska centret. De har samlat personer från SAAB, Volvo Aero, Högskolan Väst och andra. Aktörerna jobbar tätt ihop och delar kunskap. Viktigt och bra för området och för vårt land. Tack till Lars Pejryd för ett trevligt besök.

Lämna ett svar