Idel resande och idel möten

I måndags var jag årsmötestalare för moderaternas förening i Backa. Det var riktigt trevligt. Bra blev det också. Runt 25 personer hade slutit upp och vi fick en bra diskussion bl.a. om moderaternas fortsatta politikutveckling inom miljö, sjukvård mm.

Idag har jag haft en väldigt intensiv dag. Inledde dagen med ett frukostmöte i riksdagen anordnat av branschorganisationen Bil Sweden – knäppt namn! Borde det inte heta Bil Sverige eller Car Sweden? Temat var i varje fall fordonsforskning och det är ju viktigt och det har jag grejat en del med. De bjöd på bra föredragningar.

Fortsatte sedan dagen med ett besök hos Microsoft i Kista utanför Stockholm. Under förmiddagen och över lunch fick jag och några partikollegor i utbildningsutskottet höra mer om deras produkter och tjänster inom lärande och utbildning. Superintressant. De har spännande digitala verktyg som jag tror att många skolor i Göteborg skulle kunna använda!

Efter lunch fick jag besök av Peter Olsson som är rektor för Jönköpings Tekniska Högskola (JTH). De är duktiga. Intressant att höra deras syn på forskning. Det blir mer kontakt med Peter och hans kollegor.

Eftermiddagen fortsatte sedan med sedvanligt möte med utbildningsdepartementet. Denna gång var Jan Björklund med och vi pratade om aktuella frågor.

Sedan votering i riksdagen. Nu är det dags att hinna med allt det jag inte hunnit med än….

Lämna ett svar