Förra veckan och veckan som kommer

Först en kort resumé av föregående vecka. Det blev mycket debatterande. Tisdagen ägnades åt en debatt i riksdagen kring fordonsforskning, vilket jag skrivit om på bloggen. I onsdags lyssnade jag på den utrikespolitiska debatten, hade en hel del möten och förberedde mig. I torsdags hade vi debatt i riksdagen (igen). Denna gång behandlade vi de motioner som väckts under den allmänna motionstiden. Regeln är att allt avslås, och debatten kretsar mycket kring vad vi i alliansen vill och vad oppositionen vill. Mina anföranden finns i riksdagsprotokollet. I fredags hade vi en halvdagskonferens med riksdagsgruppen. Intressant. Igår var jag på fest. Min kollega Tomas Tobé fyllde 30 och bjöd på en supertrevlig middag i Vaxholm.

Imorgon kväll är det årsmötestal för hela slanten. Ska prata för moderaternas partiförening i Backa. På tisdag blir det diverse möten i riksdagen, bl.a. med vår riksdagsgrupp. På onsdag inleder jag dagen med ett tidigt frukostmöte med bilindustrin – bl.a. ska de prata forskning. På onsdag träffar jag också Peter Olsson som är rektor för Ingenjörshögskolan i Jönköping. Peter var tidigare vice rektor på Chalmers och dessutom en av mina gamla föreläsare i mekanik – kan konstatera att jag kuggade en av mekaniktentorna, men får väl i ärlighetens namn lägga skulden för det på mig snarare än Peter! Jag hoppas få prata teknikintresse och forskning med Peter. På torsdag träffas utbildningsutskottet, och statsministern svarar på frågor i riksdagen. På fredag kommer ett antal partikollegor i vår seniorverksamhet till Stockholm och vi har bestämt att ses över en kaffe – har jag tur gratulerar de mig på födelsedagen!! På lördag har MUF i Göteborg sitt årsmöte, eller distriktsstämma som det kallas. Jag ska dit, prata och träffa alla de duktiga killar och tjejer som nu rattar verksamheten. Som gammal ordförande känner jag särskilt för dem!

Lämna ett svar