Den kommande veckan

Nästa vecka är nummer 5. En del resande står för dörren.

Imorgon måndag åker jag till Karlskrona för att tillsammans med några riksdagskollegor besöka Blekinge Tekniska Högskola (BTH). Jag ser fram emot att få komma till skolan, träffa personal & studenter och att resonera om problem och möjligheter de ser. Gissar att vi imorgon kommer att prata en hel del om förslagen till ny resurstilldelning och ny befattningsstruktur inom högskolan, utbytesstudenter och BTH:s arbete med sammanslagning med Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet.

På tidag har vi möte med utbildningsutskottet. Vi ska då behandla en massa motioner om forskning. Och forskning är ju mitt område så därför är jag extra påläst. På eftermiddagen har vi möte med den moderata riksdagsgruppen och på kvällen ska vi i utbildningsutskottet till bransch- och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen. Gissar att Teknikföretagen bl.a. kommer att prata om det bristande intresset för teknik, hur viktiga deras medlemsföretag (Volvo, SKF, Sandvik mfl.) är för Sverige och hur viktig regeringens forskningsproposition blir.

På onsdag ska några av oss som arbetar med att utveckla moderaternas miljöpolitik träffas på morgonen. Det är ett viktigt arbete vi håller på med. Och det är roligt att arbeta med kollegorna Lena och Sofia. Därefter är det en massa möten hela dagen – ibland undrar jag vad jag/vi håller på med?

På torsdag är det möte med utbildningsutskottet igen. Denna gång ska vi prata om så kallad registerkontroll – att skolor ska kolla att de personer de anställer inte finns i belastningsregistret. Rätt bra och rimligt, eller hur? Och viktigast av allt – min mamma fyller år.

Fredag blir rätt lugn. Åker till landet utanför Huskvarna inför lördagens tur till Växjö.

På lördag blir det Växjö och de lokala moderaternas konferens. Tanken är att jag och min partikollega Bo Frank som är ett miljöföredöme som kommunalråd ska prata miljö. Han ska prata kommunalt och jag mer övergripande perspektiv.

Lämna ett svar