Denna vecka

Idag är jag i Göteborg. Ska ha ett möte efter lunch i något som heter GKF AB. GKF är ett företag som ägs av Göteborgs Stad och som i sin tur äger bl.a. Göteborgs Hamn, Göteborgs Stadsteater och Göteborg Energi. GKF AB står förresten för Göteborgs Kommunala Förvaltnings AB, och hela poängen är att skatteplanera! Genom att slussa vinstpengar från hamnen till stadsteatern kan Göteborg slippa betala statlig skatt och slipper skjuta till motsvarande pengar via skattsedeln. GKF är faktiskt ett helt lagligt sosse-påfund från början! Senare i eftermiddag ska jag vara några timmar på riksdagshörnan på Stadsbiblioteket.

Imorgon tisdag är det bland annat möte med riksdagsgruppen och närvaro på ett event kring fordonsindustrin som Västsvenska Industri- och Handelskammaren anordnar.

På onsdag har jag debatt i riksdagen. Vi ska då debattera förslagen till budget för nästa år vad gäller högre utbildning och forskning. Jag kommer då att trycka på att vi i alliansen gör en kvalitetssatsning på högre utbildning och skjuter till nya forskningspengar till landets universitet och lärosäten. På onsdag har jag också möte i den så kallade Gentekniknämnden till vilken regeringen utsett mig. Jäkligt spännande. Nämnden granskar och godkänner ansökningar om forskning inom genteknikens område. Vet inte så mycket om det än, men räknar med att det blir en del kniviga etiska frågor att ta ställning till.

På torsdag ska jag träffa några forskare och diskutera forskningspolitik. Vi har omröstningar och en frågestund.

Fredagen kommer ägnas åt att ta del av två statliga utredningar som då ska lämna sin förslag till regeringen. Den ena handlar om en förbättrad skolinspektion, alltså granskning att grund- och gymnasieskolor följer lagar och regler. Den andra handlar om befattningar på högskolor och universitet, alltså vilka tjänster som ska finnas, hur de ska utses etc.

Lämna ett svar