Kort om denna vecka.

Igår var det en heldag i Göteborg. Inledde med att träffa allianskollegor i Göteborg. Därefter ett jättebra möte med lokala företrädare för Lärarförbundet tillsammans med min lokala kollega Kristina Tharing. Vi pratade om lärarlyftet, gängkriminalitet, ny skollag och en hel del annat. Sista punkten på schemat vara att vara på den så kallade riksdagshörnan på Stadsbiblioteket. Ibland möter man få, andra gånger fler, igår tämligen skralt. Men, tror att det är viktigt att jag som moderat syns och finns där.

Idag har vi haft möte med utbildningsutskottet. Vi behandlade idag regeringens budgetförslag för i princip allt från förskola till forskning. Regeringens förslag går igenom, oppositionens förslag avslås. Debatt blir det i riksdagens kammare den 12 december. Sammantaget är förslagen riktigt bra – det sker bl.a. en stor satsning på grundläggande kunskaper. Snart är det lunch, sedan möte med riksdagsgruppen och ikväll middag på Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA).

Imorgon, onsdag, ska jag vara med på konferensen Flyg & framtid. Bl.a. kommer det att blir en hel del diskussion om flygets miljöpåverkan, vilket jag ser fram emot både som anställd (dock tjänstledig) i flygbranschen och som miljöengagerad moderat.

På torsdag blir det en del möten i riksdagshuset, kanske också en möjlighet att ställa en fråga till miljöministern på frågestunden kl. 14. Därefter hemfärd till Gbg.

På fredag ska jag vara med på en konferens i Borås för moderater. Totalt samlas runt 250 personer för seminarier och diskussion under två dagar. Mitt bidrag blir att hålla i ett seminarium om miljöfrågor. Kul.

Lämna ett svar