Denna veckan

Igår var jag hela dagen i Göteborg. Tillsammans med partikollegan Jonas Ransgård delades några hundra broschyrer ut i utvalda hushåll i västra Göteborg. Vår idé är att kampanja under hela mandatperioden – oftast blir det ju kampanj i valtider och några gånger däremellan. Vi tror att det är mer framgångsrikt att löpande och återkommande visa intresse.

Idag har vi haft en hearing, öppen utfrågning i riksdagen. Temat var likvärdig skola och inlästa personer inom myndigheter och forskning gav sin syn på saken. Vi i utskottet hade också möjlighet att ställa frågor. Man kan bl.a. se flickor är duktigare än pojkar, att ens bakgrund spelar in på framgången, att det finns skillnader mellan stad och landsbygd, samt att höga förväntningar på eleverna gynnar alla elever, dvs. både duktiga och de som behöver extra hjälp. Ämnet är svårt men viktigt – skola och utbildning ska ju vara en språngbräda för social rörlighet, alltså en möjlighet att komma någonvart, bli något oavsett vilken bakgrund man har.

Imorgon är det fullt med möten i riksdagen. IT i vården, möte med moderata kollegor och allianskollegor och möte med utbildningsdepartementet är några av punkterna. Imorgon fattar vi också beslut om budgetramarna för nästa år.

På torsdag har vi utskottsmöte då vi ska besluta om frågor om studiestöd, statsministern svarar på frågor i riksdagen och vi ska sedan fatta en del beslut, däribland om “Tillsyn över hundar och katter”. Därefter avfärd till Gbg.

På fredag är det frukostmöte på Volvo om förnyelsebara bränslen och ett möte med rektorn för Göteborgs Universitet. Sedan helg.

Lämna ett svar