Riksdagsdebatt – skol- och utbildningsfartyg, och lite skola och EU/miljö

I förra veckan var det allmänpolitisk debatt i riksdagen. Det innebär att vi som riksdagsledamöter får möjlighet att hålla ett tal/anförande i valfritt ämne. Totalt blev den runt 175 riksdagsledamöter och ett 10-tal statsråd som deltog under nästan 3 dagar.

Jag valde denna gång att prata om skol- och utbildningsfartyg. En, ska medges, liten fråga. Men, för de företag och föreningar som berörs är den viktig. Problemet är i korthet att den politiskt goda ambitionen att i regler sträva efter en god sjösäkerhet i praktiken ställer till knasigheter och riskerar att leda till motsatsen. Mitt anförande finns på riksdagens hemsida.

Under debatten passade jag också på att ta några repliker. Jag frågade Christina Zedell (s) om sossarnas skolpolitik och jag frågade Max Andersson (mp) hur de vill lösa miljöproblemen internationellt när de samtidigt vill lämna EU. Det var riktigt skojigt att debattera!

Lämna ett svar