Veckan som gick och veckan som kommer

Förra veckan (v. 41) var plenifri, vilket innebär att vi som riksdagsledamöter inte har möten, omröstningar etc. på plats i riksdagshuset. Istället kan vi resa runt i landet, men också vara mer i vår egen valkrets.

Förra veckan inleddes i Göteborg där jag bl.a. träffade moderata seniorer och pratade om Alliansens politik och intryck efter att jag nu gjort ett år i riksdagen. I mitten av veckan hade jag några möten i Stockholm, varefter det bar norrut för två dagars rundresa i Norrbotten med kollegor i riksdagen. Torsdagen ägnades åt besök på gruvföretaget LKAB i Kiruna där vi bl.a. fick se gruvan och äta middag med ledningen för företaget. På fredagsmorgonen hade vi ett möte med företrädare för Kiruna kommun då vi fick höra om den planerade flytten av Kiruna – gruvdriften underminerar staden som därför behöver flyttas! Dagen avslutades i Porjus med föreläsning om och besök på Vattenfalls kraftstation. Det var intressant att få se och höra mer om kraft- och basindustrin.

Kommande vecka (v. 42).
Måndag. Ska på förmiddagen träffa representanter för KTH för att höra mer om bilen Spiros som deras studenter tagit fram. Kanske kan det bli ett miljösmart alternativ i framtiden? Måndag kväll kommer att ägnas åt ett möte med partikollegorna i Göteborgs Kommun.
Tisdag. Utskott och möte med riksdagsgruppen i Stockholm.
Onsdag. Ska lyssna på partiledardebatten i riksdagen, besöka den statliga myndigeten Vinnovas årskonferens, och på kvällen vara med på en träff med bilindustrin för en presentation/diskussion om miljöfordon.
Torsdag. Möten mm.
Fredag. Vi som är med och utformar moderaternas nya miljöpolitik träffas. Roligt och spännande!!

Lämna ett svar