Fredrik & Mona

Kikade på kvällens debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i programmet Agenda på SVT. Jag är part i målet, men får nog lov att säga att Fredrik gick hem med segern.

Jag tycker att Fredrik lyckades att genomgående göra bra verklighetsbeskrivningar och tydligt köra arbetslinjen. Visst, genomförda och kommande förändringar har varit och är emellanåt rätt kontroversiella. Men, jag tror faktiskt att de flest tycker att det är rimligt att det ska löna sig mer att jobba än att inte jobba. Gillade dessutom Fredriks ödmjukhet kring skolan. Förändringar tar tid, vi har gjort och gör mycket, och förändrar svensk skola “byggsten för byggsten”. Samtidigt en eloge till Mona Sahlin visade engagemang, särskilt när det hettade till lite. Men, verkade hon inte lite nervös?

Tja, fler dueller blir det dem emellan intill nästa val. Ska bli spännande att se i vilken grad sossarna förändrar sin politik. Och hur deras regeringsalternativ ser ut?

Lämna ett svar