AB Volvo är ett föredöme!!

Hörom veckan meddelade AB Volvo att dotterbolaget Volvo Trucks lastvagnsfabrik i belgiska Ghent numera är koldioxodneutral. Tycker att deras initiativ är riktigt, riktigt bra. Det visar att de förstått och vill ta klimatutmaningen på allvar. Och viktigast, de gör det självmant och utan politiska beslut i botten. Bra! Ni är ett verkligt föredöme!
Men, det finns faktiskt ett men. AB Volvo´s idé är att göra samtliga deras farbiker koldioxidneutrala. Och de ville börja med lastvagnsfabriken i Tuve i Göteborg. De körde ut det i media, inledde ett stort arbete och hade ambitionen att snabbt göra sina miljöförbättrande åtgärder. Vad hände? Jo, vår miljölagstiftning satte käppar i hjulet.
AB Volvo ville med sitt initiativ minska klimatpåverkan. Alltså. Inte mer utsläpp. Inte heller fler tillverkade fordon. Trots det måste de enligt gällande lagar söka om sitt miljötillstånd. Effekt? Det tar flera år att få ett nytt tillstånd och det kostar AB Volvo flera miljoner kronor i extra arbete, helt i onödan!! Detta är inte rimligt.
Att värna miljön är bra, att ha en lagstiftning som motverkar miljöförbättringar är dåligt. Jag har tagit upp frågan med kollegor i riksdagen Miljö- och jordbruksutskott. Kampen fortsätter mot denna idioti!!!

Lämna ett svar