Facebook!

I dagens GT/Expressen skrivs om “Politikernas oväntade koalitioner på Facebook”. Har tyvärr inte hittat artikeln på nätet – skulle ju vara lite lustigt om en artikel om nätverkande på Internet bara kommer ut i papperstidningen!

I artikeln finns ett axplock politiska företrädare av blandad kulör och uppgifter om vem som är kompis med vem, däribland undertecknad. Blev lite förvånad faktiskt – mer om det strax. Alldeles uppenbart innebär ju deltagande i dessa communities att man som person delger en hel del information om sig själv. Således kan du idag läsa att jag är “facebookkompis” med sossen Niklas Nordström, centerpartisten Annie Johansson, moderaterna Tomas Tobé och Christofer Fjellner och ytterligare runt 200 vänner och bekanta.

Tycker att nätverkande är roligt. Facebook har ju den senaste tiden gett alla oss som är lite för gamla för Lunarstorm och andra sajter en PK och poppis “vuxensajt”. I mitt fall har jag kommit i kontakt med och träffat ett antal gamla skol- och jobbarkompisar. Men, nu börjar ju “nyhetens behag” att lägga sig. Ska bli spännande att se om mitt eget och alla andras intresse ska finnas kvar. Det tror jag. Och skulle vi tröttna på Facebook så kommer säkert någon annan kul sajt.

Tillbaka till artikeln i GT/Expressen. Lite bissart är det – som om jag skulle tillhöra någon slags “politisk elit”! Inser att det är både enkelt och säljande för en tidning att skriva om vem som är kompis med vem. Tänk om de hade lagt ned hälften av tiden på att identifiera och beskriva det arbete många av oss riksdagsledamöter, från olika partier, gör för att driva frågor och idéer vi tycker är riktigt viktiga…..Sofias arbete för miljön, Tomas arbete för att skippa spelmonopelet, mina idéer om forskning, Annas arbete för skärpta straff för våldtäkter, Christians arbete för ett bättre bistånd…

Lämna ett svar