Är du folkvald?

Fick den frågan när jag idag var på riksdagshörnan på Stadsbiblioteket i Göteborg. På biblioteket finns sedan några år en hörna då vi som är riksdagsledamöter kan möta bibliotekets besökare. Har varit där några gånger nu. Under den timma eller två man är i hörnan möter man allt mellan 5 och 20 personer som är allt från rättshaverister till personer genuint engagerade i någon fråga. Så även idag.

Diskuterade bristen på männskliga rättigheter i Kina med ett trevligt par. Mer kontakt med dem blir det. Hade också ett trevligt utbyte med två duktiga och engagerade studenter inom studentkåren FFS (humaniora, samhällskunskap, naturvetenskap). Ibland hinner man inte med att ge alla besökare den tid de förtjänar. En dam hade många åsikter om pensioner och pensionärers villkor, vi hann inte prata tillräckligt. Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka till det en annan gång.

Åter till frågan, som för övrigt gjorde att damen inte fick full uppmärksamhet. En man i medelåldern frågade om jag är folkvald, vilket jag naturligtvis sa ja till. Mannen låg på, var påstridig, och jag höll fast vid att ja, jag är folkvald. Han tyckte att vi därmed inte hade mer att prata om och att han såg som sin uppgift att fortast möjligt få mig bort från Riksdagen! Mycket får man höra…tja så var det en till som hävdade att jag var köpt av kapitalet och skulle dra ned Sverige i fördärvet.

Annars var det diskussion om kollektivtrafik med länets moderater under eftermiddagen. Jag gillar kollektivtrafik och ser det som en självklar pusselbit i ett växande Göteborg. Bättre kollektiva transporter ger fler jobbmöjligheter och ökat kundunderlaget för affärer, restauranger och kultur. Och påverkan på miljön minskar.

Imorgon möte med Sjösportskolan, en hovmästare och avslutning med ett partimöte.

Lämna ett svar