Sharaf hjältar – fantastiskt återigen!

Idag anordnades en manskonferens på Folkets hus i Hammarkullen i Göteborg. Låter kanske lite knäppt, men det var riktigt bra under den andra halvan då jag var med.

I början av april var jag i Hjällbo och träffade Sharaf Hjälter. Mitt intryck då var beundran och respekt inför det arbete de gör. Det är ett gäng modiga killar som bekämpar patriarkalt tänkande, utbildas inom männskliga rättigheter och jämställdhet, och som genom dialoggrupper och andra sätt är positiva föredömen, inte minst för andra unga människor.

Åter till manskonferensen. Precis efter lunch äntrade sharaf hjälten Edison scenen. Med humor och engagemang berättade han om sin egen bakgrund, om hederskultur och varför och hur han tagit ställning. Det är roligt att höra hans perspektiv. Och det är roligt att se hur stor skillnad en enskild person kan göra!


Talet följdes av en kort teaterföreställning, se bild, där storyn i korta drag var en invandrarkille med svensk tjej som hade en pappa som ville gifta bort honom med en kusin. Föreställningen slutade mitt i med att vi i publiken fick frågan hur de olika personer i familjen ska agera. Allt för att få oss som åhörare att fundera och ta ställning. Intressant!


Dagen avslutades med att Emre Güngör från Fryshuset i Stockholm som var dagens moderator tackade av de 15-talet närvarande sharaf hjältarna, se bild.

Arbetet inom sharaf hjältar drivs av eldsjälen Nigar Ibrahim. Hon är en klippa som verkligen gör skillnad. Har förstått att de kämpar för att få pengar till sin verksamhet och hoppas att löser sig.

I samband med att jag träffade dem i april bjöd jag in dem till Riksdagen. Erbjudandet står kvar – Omar, Edison, Mohammed och alla ni andra – ni är varmt välkomna!

Lämna ett svar