Gemensam möte med Alliansen i Riksdagen

Varje tisdag har vi möten med våra respektive riksdagsgrupper. Vi brukar då bland annat prata om aktuella frågor och ha avstämningar med statsråden.

Igår var det ett gemensamt gruppmöte för Alliansens fyra partier. Totalt med riksdagsledamöter, politiska tjänstemän m.fl. var vi över 200 personer som samlades i Riksdagens förstakammarsal.

Temat igår var ett framträdande av Alliansens partiledare där de bland annat pratade om alliansens tillkomst, det mandat att förändra och utveckla Sverige som vi fick i valet i höstas och vad som genomförts av regering och riksdag så här långt. Dessutom blev det några ord om framtiden.

Tycker själv att det är både viktigt och kul att samla Alliansen. Vi är förberedda för uppgiften att regera landet, vi har en gemensam agenda och vi trivs att arbeta tillsammans.

Hur är det i det andra laget? Tja, för det första verkar de ju inte vara något lag. Någon gemensam agenda har de inte. Sossarna vill ju fortsatt jobba själva med stöd av de andra. Det ska bli mycket intressant att se vilket alternativ till Allians för Sverige som de går fram i nästa val.

Lämna ett svar