Sossarna har lämnat walk over på skolan i Göteborg!


I Göteborg styr (s), (v) och (mp), och de har fördelat uppgifter mellan sig. Nytt för den här mandatperioden är att sossarna inte längre har något ansvar för skolfrågorna. Detta ligger istället på Vänsterpartiet. Jag kan väl säga att jag är både förvånad och oroad.

Att vi i Alliansen inte fick förmånen att styra i Göteborg är trist, men inte mycket att säga om. Men, att sossarna helt släppt skolpolitiken i Göteborg är desto märkligare. De har ju alltid haft åsikter, idéer och någon form av driv.

Kan det vara så enkelt att sossarna i Göteborg inte hade någon lämplig person till posten som kommunalråd med ansvar för skolfrågor? Det är mycket möjligt att Göran Johansson (s) inte förmått hitta någon bra person i sitt parti. Om det är så, är ju det i sig allvarligt. Men, desto allvarligare är ju att (s) därför lämnat över skolfrågorna till (v)….

….(v) vill ju inte ha någon valfrihet i form av fristående förskolor, inga betyg eller annan ordentlig uppföljning av barn och elevers kunskapsutveckling, inga fler befogenheter för rektorer och lärare för att främja ordning och studiero, inga ordningomdömen, inte mer av valfrihet för gymnasieelever. Risken är att vi får fyra förlorade år för Göteborgs skolor! Läs mer om detta i den artikel jag hade inne i tidningen GT:
http://www.gt.se/ledare/1.624344

Nu är snart påsk och ledighet. Imorgon är det trevligheter med vänner i Göteborg, därefter lugnt fram till måndag.

På tisdag kommer Christer Fuglesang till Riksdagen. Jag har fått förmånen att tillsammans med ett antal ledamöter vara med på en lunch med honom och talmannen. Väldigt roligt! Återkommer om detta!

Lämna ett svar