Tillbaka till Volvo Aero!

Imorgon ska jag till Volvo Aero. Det blir första besöket där på 6 månader….rätt länge med tanke på att företaget ju är min arbetsgivare. Visserligen är jag tjänstledig, men i alla fall. Efter att ha pendlat på daglig basis från Göteborg till Trollhättan känns det lite konstigt att inte ha satt sin fot där på 6 månader.

Morgondagen är en heldag då Volvo Aero ska berätta om sin verksamhet för mig och ett 10-tal andra riksdagsledamöter. Med risk för att tala i delvis egen sak, men Volvo Aero är ett spännande företag. 100 % av de civila affärerna, delar till stora dlygmotorer, går på export. Genom åren har massiv med arbetstillfällen kommit inom företaget och genom spin-offs från den militära verksamheten. Eller annorlunda uttryckt, kunskapen om motorn till Gripen och andra stridsflygplan har kunnat användas också inom civila flygmotorer och även inom områden utanför flyget. Intressant att notera är också att Volvo Aero vill stanna med forskning, utveckling och produktion i Sverige.

Det ska bli roligt att träffa de gamla kollegorna på Inköp imorgon.

Snart votering i Riksdagen. Just nu behandlas motioner som ledamöter lämande in i höstas. Kan inte låta bli att fundera på hru många timmar som lagts ned totalt, i synnerhet då 99 % blir avslagna!

Lämna ett svar