Ge GU Holding bättre möjligheter att skapa nya företag

Besökte GU Holding idag. Ett stort tack till Klemi Österberg för ett trevligt, intressant och framförallt utbildande besök. Sammanfattade en del av intrycken i det prressmeddelande som gick ut idag, och som återfinns nedan.

Pressmeddelande

Riksdagsledamot
Lars Hjälmered
0702-405858

– Möjligheten att få stöd i att omvandla sin forskning eller akademiska kompetens till ett konkurrenskraftigt företag ger möjligheter att behålla och utveckla spetskompetens i Sverige. I detta arbete är holdingbolagens roll ovärderlig. Ett spännande exempel är företaget Marine Paint som forskar på nya färger för båtar och fartyg. Nya lösningar från Marine Paint kan komma att ge ett massivt bidrag till en bättre miljö i havet.

Lars Hjälmered, riksdagsledamot (m) från Göteborg och ledamot i Riksdagens Utbildningsutskott, besökte idag det av Göteborgs universitet ägda GU Holding vars verksamhet syftar till att finansiera och utveckla nya företag baserade på forskningsresultat och annan akademisk spetskompetens från Göteborgs Universitet.

– Det är dags att ge GU Holding och de andra holdingföretagen bättre möjligheter. Vi behöver mer innovation och nya företag från universitet och högskolor. Det är därför rimligt att de får möjlighet att ordna mer finansiering och en möjlighet att ge eventuell vinst tillbaka till lärosätet.

Moderaterna bedriver under perioden 12 -24 mars vårkampanj på temat ”Hur ser ditt Sverige ut?”. Syftet med vårkampanjen är att visa att vi även efter valet är intresserade av samhällsproblemen och hur människor uppfattar dem. Vi ska vara ett lyssnande och nyfiket parti som söker samtal och dialog med väljarna även i mellanvalsperioden. Under kampanjperioden ska moderata företrädare genomföra besök i samtliga kommuner. Ytterligare information finns på www.moderat.se.

Lämna ett svar