Kårobligatoriet snart historia!

Utbildningsminister Lars Leijonborg meddelade härom veckan att kårobligatoriet kommer att avvecklas. Äntligen får man väl lov att säga! I Utbildningsutskottet finns en solid majoritet bestående av Alliansen och (mp) mot obligatoriet. Hade inte Leijonborg agerat nu, hade han blivit så illa tvungen då vi var på gång med ett riksdagsbeslut!

Obligatoriet är fel. Det känns ju rätt självklart att man ska kunna välja vilka föreningar man är med i och också vilka föreningar man inte är med i. Att då sätta ett tvång på medlemskap bara för att man läser vid ett universitet eller vid en högskola är fel. Kårerna gör dock på många håll bra verksamhet. Inte minst är min gamla studentkår på Chalmers ett ypperligt exempel. Men inte heller det är ju någon kanonargument för ett kårobligatorium. Om man är så duktig så har man ju inget att frukta när tvånget nu försvinner, eller hur?

Lämna ett svar