På väg hem!


Massvis med möten blir det under några dagar i Stockholm. Första utskottsmötet för året idag. Har börjat arbeta i utbildningsutskottet med en del av alla de motioner som lagts i Riksdagen i höstas. Fascineras över allt arbete som läggs ned på motionsskrivande, i synnerhet då vanligen 99% av alla motioner avslås. Alltså lämnas därhän utan åtgärd och utan att göra avtryck i verkligheten. Samtidigt finns det ju gott hopp om att vår nya regergin tar tag i en hel del av de ämnen som tas upp i motionerna. Ett exempel på detta är kårobligatoriet där jag utgår ifrån att Utbildningsminstern går från ord till handling.

Ska bli skönt att komma hem. Tågresorna är bekväma – man kan arbeta, sova, läsa eller vad man vill. Just nu verkar någon dock ha hällt sirap i datorn. Fruktansvärt långsam uppkoppling. SJ – ni är bra, men kan ni inte fixa snabbare uppkoppling?

Imorgon är det dags för disutation för Lars “Lulle” Sjögren. Grattis på förhand! Imponerande att utbilda sig och forska inom ett område efter att redan ha gjort flera år på universitet. Du är väl värd ännu en examen!

Lämna ett svar