Riksdagen har återupptagit arbetet!


Så var det då dags igen. Riksdagen återupptog idag arbetet igenom efter juluppehållet.

Imorse bar det av med morgontåg från Göteborg. Problem. Hade plats i vagn ett, men det visade sig att den inte fanns med i tåget. Detta följdes av omflyttning på tågpersonalens uppmaning – de som hade bokat i vagn ett skulle ta motsvarande plats i vagn två, de i vagn två fick ta andra lediga platser i tåget. Kaos! Sedan väntade tåget in ett annat anslutande tåg. Mer försening. Sist men inte minst kom vi efter alingsåspendeln och det blev än senare. Skönt att veta att jag hade gott om tid!

Lunch med Per-Erik Eriksson från Västsvenska Industri- och Handelskammaren. Tack för maten! De agerar aktivt och lovvärt för västsvenska intressen. Exempelvis har de en viktig roll att fylla för att få till nödvändiga infrastruktursatsningar i Göteborg såsom en ny älvförbindelse.

Nytt år och arbete i Riksdagen igen. Före jul var det mycket diskussion om a-kassan. Ska bli intressant att se reaktioner och diskussion när vi alla får rätt många hundralappar mer över på lönebeskedet i januari.

Lämna ett svar